Nevşehir´de bulunan Vintage güzellik salonunda, şehir merkezi ve ilçelerdeki engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunan genç ve yaşlı kadınlara ücretsiz bakım yapılıyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında il genelindeki tüm yaşlı ve genç kadınlara saç kesim, fön ve bakım hizmeti verilen güzellik salonunda engelli kadınların mutlulukları gözlerinden okunuyor.

“Kadın her yaşta güzeldir” diyen işletme ortaklarından Selahattin Duymaz, engelli kadınların çok fazla dışarı çıkma imkanı olmadığını belirterek, onları bir nebze olsun mutlu etmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Nevşehir merkez ve ilçelerinde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki genç ve yaşlı kadınları mutlu etmek, onlara destek ve moral vermek istediklerini kaydeden Duymaz, “Geçtiğimiz yıl çalıştığımız iş yerinde bu projeyi başlattık. Şimdi kendi iş yerimizi açtık ve kendi iş yerimizde de bu projeyi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

İşlerinin yoğun olmadığı zamanlarda engelli kadınları misafir ettiklerini söyleyen Duymaz, ayda bir kez engelli kadınlara bu hizmeti verdiklerini kaydetti.

Duymaz, “Bazı bayanlar şiddet görüyor ve yardıma ihtiyacı var. Bazı engelliler kendi bakımlarını yapamıyor. Bütün kadınlar kendilerine bakım yaptırmak ister. Biz de kadınlarımızın bu isteğine karşılık vermek için, onları mutlu etmek için bu projeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kuaför hizmeti alan engellilerin çok mutlu olduğunu vurgulayan Duymaz, “Engelli kadınların saçlarını kesiyoruz, onlara bakım yapıyoruz. İşlem bittikten sonra aynada kendilerini farklı görünce çok mutlu oluyorlar” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü