Basın bildirisinde, erkek egemen bir toplumda yaşanıldığını belirten Küsmez, erkeklerin iktidarda bulunduğunu ve karar alma mekanizmalarında hep erkeklerin yer aldığına dikkat çekerek, erkeklerin iktidarı kadınlara kaptırmak istemediklerini vurguladı.

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden, üç kız kardeş (Patria, Minerva, Maria Mirabel)  cesetleri, bir uçurum dibinde, tecavüz edilerek, vahşice öldürülmüş halde bulundu. Bu olay bütün dünyada yankı buldu.    

Birleşmiş Milletler, 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım kadına yönelik şiddetin, ortadan kaldırılması için, uluslararası şiddetle mücadele günü ilan etti.     

O günden bugüne maalesef, uluslararası sözleşmeler, kanunlar olmasına rağmen (Cedaw: Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi: Kadına karşı her türlü şiddetin ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele, 6284 Sayılı Kanun: Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi vb.) bunlara rağmen, çok bir şey değişmedi. Kadına yönelik şiddet hala devam ediyor. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Erkekler iktidarı kadına kaptırmak istemiyorlar. Karar alma mekanizmalarında hep erkekler var. Kanun koyucular onlar.

Birçok kadın, şiddet deyince akla sadece fiziksel(dayak) şiddet geliyor. Oysa psikolojik, cinsel, ekonomik ve dijital şiddet türleri de var. Bunların şiddet olduğunun farkında bile değiller.

Yine birçok kadına, taciz tecavüz ediliyor öldürülüyorlar. Öldüren kişi, iyi hal indiriminden yararlanıyor ceza almıyor veya cezası düşürülüyor. Bu olay faili, cesaretlendiriyor. Bunlar televizyonlarda ve sosyal medyada gösteriliyor bu diğer insanlara da örnek oluyor.

Ayrıca televizyonlarda seyrettiğimiz kadına yönelik şiddet ve ölüm haberlerine, toplum olarak alışıyoruz. Sinema seyreder gibi seyrediyoruz. Toplumun gözünde bu olaylar normalleşiyor. Biz Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi olarak, kadına yönelik, her türlü şiddeti kınıyor ve bu olayların toplumun gözünde normalleşmesini istemiyoruz.”