KOSGEB Müdürü Ali Usta ve Uzmanlar Mehmet Şahin, M.Samet Yozkatlı ile Fatma Güren kurulan AR-GE Merkezini teçhizat ve ekipman için yerinde inceledi.

Ertaş Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ertaş, AR-GE Merkezi hakkında şu açıklamaları yaptı; “Firmamız Metaş Madencilik adına 2019 yılın da AR-GE çalışmaları yürütmek ve ponzanın kullanım alanlarını geliştirerek yeni ürünler çıkarmak için KOSGEB’in yürütmüş olduğu AR-GE ve İnovasyon programına bir proje yazdık. Projemizin olumlu sonuçlanması sonucunda ponzanın test, analiz ve yeni ürün geliştirmek için alımlar yaptık ve yeni bir AR-GE Merkezi inşaatı yaptık. Firmamız mühendisleri ile çalışmaya başladık.

Proje kapsamında AR-GE Merkezimizde firmamız mühendisleri ve danışman hocamızla faaliyetlerimize başladık. Faaliyetlerimiz sonucu olarak da ponza kullanım alanları ile yeni fikirler geliştirdik, şu an hali hazırda test aşamasında olan ürünümüz hakkında en yakın sürede bilgi vereceğiz.” dedi.

KOSGEB Müdürü Ali Usta ise, “KOSGEB destekleri ile her zaman Kobilerimizin yanındayız. Nevşehirli firmalarımızın desteklerle gelişmesi ve ülkemize katkı sağladığını görmek bizlere gurur vermektedir. Metaş Madencilik’in AR-GE projesi olarak böyle bir merkez kurması ve şehrimizin önemli yer altı kaynağı ponza taşının gelişmesine katkı sağlaması önem arz etmektedir. Projelerinin hayırlı olmasını ve güzel işlere imza atmalarını dilerim” dedi.