Uçhisar’da bir restaurantta düzenlenen iftar programına Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Geçtiğimiz dönem birlik başkanı İsmail Ördü, Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu ile 180 esnaf ve davetli katıldı.

Hafız Mahmut Sami Kemikkıran’ın yemek duasıyla tamamlanan iftar yemeğinin ardından konuşan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, iftar programına katılanlara teşekkür ederken, Uçhisar’daki esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü adına Belediye Başkanı Osman Süslü ile devamlı istişare halinde bulunduklarını kaydetti.

İftar programını düzenleyen Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin’e teşekkür edip, Uçhisar esnafının Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Başkan Osman Süslü, “Uçhisar kasabamızda bilindiği üzere üç ayrı bölge var. Bu bölgelerdeki esnaflarımızın kazançlarının artması ve daha düzenli bir hale getirilmesi aşamasında çalışmalarımız var. Cevizli bölgesinde bu yıl içerisinde esnaflarımızın da sıkıntı yaşamayacağı bir şekilde, hatta esnaflarımızın kendi dükkanlarının sahibi olabilecekleri bir düzenleme yapılıyor. Bu düzenleme çalışmalarımız son aşamaya getirildi. İki aylık süreçte burayla ilgili toplantılara bizzat katıldım. Burası Arkeolojik Sit alanı olmaktan çıkarıldı.  TOKİ Başkan Yardımcısı da konuyla yakından ilgileniyor. Çalışma ihale aşamasına gelmiş durumda. Ekim ayı itibariyle orada çalışma başlatılacak. 5-6 ay çalışma sürecek. Ve yeni turizm sezonu öncesinde bu çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Resmi belgelere göre orada 41 esnafımız faaliyet gösteriyor. Esnaflarımızın mağdur olmamaları için oldukça hassas bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen AK Partili Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe’ye de buradan teşekkür etmek isterim” dedi.