Kapadokya’da bireysel olarak gezen ralliciler Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti.

Nevşehir Valiliği önüne gelen birçoğu klasik arabalardan oluşan 25 araçlık grup vatandaşların da ilgisini çekti.

Ralli hakkında açıklamada bulunan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, etkinliğin turizm sezonu öncesinde Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Koronavirüs nedeniyle geçen yıllara göre daha az katılım olduğunu kaydeden Serin, "Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ankara'nın ardından Nevşehir’e geldik. Kapadokya, Türkiye'de insanların en çok görmek istediği tarihi yerlerden birisi. Bugün Kapadokya'da çeşitli etkinliklere katıldık. Rallinin amacı, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak. Salgın sürecinde Türkiye ve diğer ülkelerdeki uluslararası organizasyonlar yapılmıyor. Etkinlikle, Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu göstermek istedik." diye konuştu.

Vali Becel de ralli grubunu Nevşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu sene aynı zamanda Hacı Bektaş Veli yılı. Bu anlamda da ülkemizdeki ve dünyadaki dostluğa barışa katkı sağlasın diye umut ediyoruz. Ekibi burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan bana göre dünyanın da en büyük zenginliklerinden olan Kapadokya’da böyle güzel bir etkinliğin yapılması son derece mutluluk verici.” dedi.