Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Tarık Akbaş evde sağlık hizmeti alan Faruk Yurtbilir ve Rafet Demirbilek’i sağlık ekipleri ile birlikte ziyaret etti.

Hastalarla sohbet eden Ünlübay, doktorlardan da bilgi aldı.

Ünlübay, yaptığı açıklamada, "18-24 Mart Yaşlılar Haftası. Bu vesile ile evde hizmet alan yaşlı hastalarımızı ziyaret ederek sağlık durumlarını yerinde gördük, onlarla sohbet ettik. 620 yaşlı, yatağa bağlı veya engelli hastamıza hizmet veriyoruz. Her gün ortalama 35 hastaya evde sağlık hizmeti götürüyoruz.” dedi.

Ünlübay, şöyle konuştu: “Yaşlılara gösterilen önem ve sorunlarının çözümü için gösterilen çaba ve hizmetler toplumun uygarlık göstergesi olarak da değerlendirilmektedir. Yaşlılara daima saygı ve özen, engellilere her türlü desteği görev biliyoruz. Her gün başlarında doktor, hemşire, sağlık memuru bulunan ekiplerimiz en az 35 evi ziyaret ederek yaşlılarımızı sağlık kontrollerinden geçirerek, hastaların muayenelerini, tahlil, tetkiklerini ilaç ve tedavileri yerinde verilmekte. Böylece engelli, yatağa bağımlı hastalarımınız hastanelere gelmeden sağlık hizmetlerinden yerinde faydalanmaları sağlanmaktadır. Ocak 2018 yılından Mart 2019 yılına kadar Nevşehir’de çeşitli hastalıkları olan yatağa bağımlı kronik hastalığı olanlar, ileri derece kas hastalığı olanlar, engelliler, terminal dönem onkoloji hastaları olmak üzere toplamda 3 bin 774 hastamıza evinde aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri verdik.”