Başta Kayseri olmak üzere bölge illerinden çok sayıda tutuklunun sevk edildiği Nevşehir E Tipi kapalı cezaevinde bulunan Nevşehirli mahkumların büyük bir bölümünün yaşanan darbe girişiminin ardından çevre illere sevk edildiği gözleniyor. Bu durum mahkumların yanında ailelerini ciddi manada mağdur etmeye başladı.

Nevşehirli mahkumların FETÖ´cülerin cezaevi haline getirilen Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinden başka illere sevk edilmesine mahkum aileleri ve yakınları tepki gösteriyor.

Yakınlarının Nevşehir´den çevre illere dağıtılmasından büyük ölçüde mağdur olduklarını dile getiren aileler, “Nevşehir E Tipi kapalı cezaevinin bir FETÖ cezaevi haline getirilmesine tepkiliyiz. İki aydır yaşanan sevklerle yakınlarımızın başka illere sevk edilmesi karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Açık ve kapalı görüşlere başka illere giderek katılabilmek, yakınlarımızı Nevşehir´de olduğu kadar görebilmek artık mümkün olmaktan çıktı. Yetkililerin biz mahkum ailelerinin mağduriyetine de bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Yakınlarımızın darbeci tutuklulardan dolayı mağdur edilmesine karşıyız” dediler.

Öte yandan maddi durumu zayıf ailelerin de yakınlarını görebilmek için çevre illerdeki cezaevlerine gidebilmelerinin bir hayli güç hale geldiği de ifade ediliyor.