Serbest Muhasebeci Mali Müşavir / Bağımsız Denetçi ve Türmob Bağımsız Delegesi Filiz Sayın, 2022 yılı Mayıs ayında yapılacak olan Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (NSMMMO) 24. Olağan Genel Kurul seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Filiz Sayın, adaylığı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2022 yılı Mayıs ayında yapılacak Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (NSMMMO) 24. Olağan Genel Kurul seçimlerinde başkanlığa adayım. SMMM Meslek Grubu olarak bizler mali ve ticari piyasaların tüm yüküne omuz veren koskocaman bir aileyiz. Bir taraftan ülkemize ekonomik anlamda katkı sunarken, diğer taraftan milletimize hizmet veren ehemmiyet ve önem arz eder bir mesleği icra etmekteyiz. Severek yaptığım mesleğimi, meslektaşlarımı ve odamızın saygınlığını en üst seviyeye çıkartmak için bu yola çıktım. Yeni dönemde çok çalışarak, tecrübeli, dinamik ve mesleki heyecanla yüreği çarpan bir kadro ile tüm meslektaşımıza eşit mesafede, hiçbirini ötekileştirmeden, eleştirilebilir, etkin, katılımcı, birleştirici ve yenilikçi bir anlayışla NSMMM Odamızı yönetmeye talibiz.  Farklı yönetim anlayışımız ile meslektaşlarımız,  gönüllerine dokunma ve birbiriyle kaynaştırma bakış açımızı çok kısa sürede hissedeceklerdir. Bütün meslek mensuplarına aynı mesafede, ayrıştırıcı değil birleştirici, ötekileştirişi değil kucaklayıcı, yepyeni bir yönetim anlayışı ve ekip ruhu ile nitelikli, uygulamalı, sürekli eğitimlerle mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve meslek mensubu stajyerlerimizin sorunlarına çözüm bulmak, alttan gelen genç meslektaşlarımıza vizyon katıp heyecanlarına ortak olup onlara yol açmak ve en önemlisi de birlik ve beraberlik içinde gecemizi gündüzümüze katarak çok çalışmak için adayım. Mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve meslek mensubu stajyerlerimizin sıkıntılarını bizzat yaşıyor ve biliyorum. Değişen dünya, değişen Türkiye’miz ve değişen piyasa dengelerinden bire bir etkilenen, teknoloji ve E- dönüşümlerle birlikte sürekli bir değişim ve dönüşüme uğrayan mesleğimiz için, NSMMM Odası başkan adaylığımı başlattığım bu süreçte ilk önceliğimiz meslektaşlarımızın gönlüne dokunmayı amaç edinerek, adaylık açıklamamı bütüncül bakış açısıyla yapmayı tercih ettim.

Halen Nevşehir SMMM Odasında SMMM / KGK Bağımsız Denetçi ve Bağımsız Türmob delegesi olarak görevime devam etmekteyim. Saygın Meslek, Saygın Meslektaş, güçlü ve akademik bir oda için yüreğini ortaya koyarak, gönlünü meslektaşlarına açan arkadaşlarım ile yepyeni bir yola çıkıyoruz. Edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi mesleğimizi geliştirecek çalışmalar ve projeler de kullanarak, tüm Meslektaşlarımın bilgisi ve tecrübeleri ile birleştirip, Meslektaşlarıma, Meslektaş adaylarıma kendilerine yakışan en iyi hizmeti vermek için çalışmak istiyoruz. Çünkü Meslektaşlarımın tamamı çok saygın ve çok değerlidir. Meslektaşlarım arasında ayrıştırıcı değil, birleştirici, güç olacağımızın inancı ile, mesleki bilgi birikim ve zamanımı, mesleğim ve meslektaşlarımın sorunlarına harcamak için Nevşehir SMMM Odamızın 24. dönem Başkanlığına adayım.

Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimlerimizin Ülkemize ve Nevşehir’imize hayırlı olmasını diliyor, Tüm Meslektaşlarımı 2022 yılı Mayıs ayında yapılacak 24. Olağan Genel Kurulumuza katılmaya ve Mesleğimize sahip çıkmaya davet ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. MESLEK İÇİN BİZ VARIZ, YANINIZDAYIZ!

Filiz Sayın kimdir?

Nevşehir doğumlu İlk, orta ve Lise eğitimini Nevşehir’de tamamlamış olup Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, biri Mimar ve diğeri ise Makine Mühendisi iki çocuk annesidir.

2002 yılından beri aktif Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir, 2006-2014 yılları Nevşehir Zihinsel Engelliler Dernek Başkanlığı, 2006 NSMMM Odası Disiplin Kurulu Üyeliği, 2006 yılı NSMMM Odasına 15 Bilgisayarlı Muhasebe Eğitim Merkezi Kurulması AB Proje Koordinatörü, 2005 -2008 yılları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, 2008 NSMMM Odası Eğitim Komisyonu üyeliği, 2010 yılından beri Adliye Bilirkişisi, 2013 yılı NSMMM Odası Eğitim Komisyonu üyeliği, 2016 yılından beri Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçi, 2014-2018 Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi, 2018 yılından beri Uzlaştırmacı, 2016-2018 dönemi NSMMM Odası Disiplin Kurulu üyesi, Sivil toplum örgütleri olan derneklerde Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu üyeliği, 2019 yılı Konkordato Komiserliği, 2019 Yılı 23. Dönem seçimli NSMMM Odası TÜRMOB Bağımsız Delegesi.”