Göreme’de "Gaziantep Tanıtım Günleri" etkinliklerinde işbirlikçisi Göreme Belediyesi ile, Avanos çömlek atölyeleri, kayadan oyma soğuk hava depoları ile ünlü Kavak beldesi, Yeraltı kentleri ile ünlü Kaymaklı beldesi ve Ürgüp Mustafapaşa'yı gezen Gaziantep heyetine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut, İbrahim Yüzer ve Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren eşlik etti.

Milletvekili Açıkgöz yaptığı açıklamada; “Eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya’mızda, Nevşehir’imizde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i, Valimiz Davut Gül’ü ve milletvekillerimizi konuk ediyoruz. Nevşehir, tarihi yapısı ve doğal güzelliğiyle büyüleyici bir şehir, konuklarımıza ziyaretleri için teşekkürler. Turizm cenneti Kapadokya’mızda Gaziantepli misafirlerimizi ağırlamaktan, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımımızdan şahsımız ve Nevşehir’imiz adına mutluluk duyduk. Kapadokya Alan Yönetimi ile birlikte büyümeye, eşsiz güzelliklerimizi koruyarak geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı açıklamasında; "Bugün Gaziantep Valimiz Davut Gül ve milletvekillerimiz ile birlikte Nevşehir’deyiz. Nevşehir tarihi yapısı ve doğal güzelliğiyle Gaziantep kadar büyüleyici bir şehir. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ile belediyecilik çalışmalarını inceliyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz." dedi.

Öte yandan bu akşam Göreme belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir belediyesi işbirliğinde düzenlenen Gaziantep günlerinin Gala yemeği ve ardından Kapadokya’nın başkenti Göreme’de ünlü sanatçı Edip Bülbül ve Ender Balkır konseri 20.00’da gerçekleşecek.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren yaptığı açıklamasında tüm Nevşehir halkını bu akşam "Gaziantep Tanıtım Günleri" etkinlikleri kapsamında Göreme Otogarında saat 20.00’da düzenlenecek olan konser programına davet etti.