Nevşehir Şehitliği’ndeki programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ve diğer ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Vali Aktaş ve Belediye Başkanı Seçen, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu kaydetti.

Çiftçi, yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi’nin savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açtığını söyledi.

Çiftçi, Kahraman Türk ordusunun,  dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’yle,  sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmayı başararak, tarihinin en büyük yenilgisini yaşattığını ve bozguna uğrattığını dile getirdi.

Programın ardından gaziler için Tüfekçi Camisinde mevlit okutuldu.