Düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Malulleri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, gaziler, gazi yakınları ve davetliler katıldı.

Vali Aktaş; “Gaziler Günü münasebetiyle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Vatan ve millet uğruna canı pahasına mücadele ederek, bu günlere geldiğimiz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatta olup, bizi burada onurlandıran siz kahramanlarımıza şükranlarımı sunar, Gaziler Günü’nüzü kutlarım” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener de “Şehitliğin ve gaziliğin üzerinde bir makam yoktur. Birçok makam çalışıp çabalayarak elde edilebilir. Fakat şehitlik ve gazilik öyle güçlü bir inançtır ki Çanakkale’den 15 Temmuza aynı ruhla vatan ve milletin yüksek menfaati için savaşmıştır. Sonsuz bir vatan sevgisi karşılığında kazanılan bir makamdır ki değeri buradan gelir.” diye konuştu.

Daha sonra Vali Aktaş, gazilerle bir süre görüşerek, istek ve taleplerini dinledi.