Nevşehir'de, kök hücre bekleyen ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren 11 yaşındaki Rabia Eraslan için kentteki sivil toplum kuruluşlarının desteği ile başlatılan kampanyaya dünya evine giren Zeynep ve Cengiz Karaaslan çifti de destek verdi.

Nikahlarının kıyılacağı Nevşehir’in Göre beldesindeki düğün salonuna gelen Karaaslan çifti, düğüne davet ettikleri Türk Kızılay’ı ekiplerine kök hücre bağışında bulundu.

Genç çiftin duyarlılığını düğün salonundaki davetliler uzun süre alkışladı.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, genç çifte örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Civelek, kök hücre bağışının önemine değinerek, her insanın mutlaka kök hücre bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Kızılay hekimlerinden Dr. Süleyman Kurt da “Kök hücre ülkemizde ciddi bir ihtiyaç ve açık. Herkes kök hücre verdiği zaman sanki cerrahi bir müdahalede bulunulacakmış gibi korkuyor. Kök hücre normal kan bağışından farksız bir bağıştır. Ve verdiğiniz kan siz 50 yaşına gelene kadar saklanıyor ve ihtiyaç duyan yavrularımıza, kanser hastalarımıza ulaştırılıyor. Hassasiyetiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ediyor, genç çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyorum.” dedi.

Gelin Zeynep Karaaslan da “Bu mutlu günümüzde Rabia’nın da sağlığına kavuşması için kampanyaya destek olmaya karar verdik. Umarım bağışımız faydalı olur ve Rabia da sağlığına kavuşur. Hem Rabia’yı mutlu etmiş oluruz hem de biz çok mutlu oluruz. Rabia’nın kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Damat Cengiz Karaaslan ise kendilerinin en mutlu gününde Rabia ve ailesini de mutlu etmek istediklerini belirterek, kampanyaya destek olduklarını söyledi. Karaaslan, Rabia’nın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Civelek, Karaaslan çiftine Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.