Kardeşlik ve dayanışma duygularının en üst düzeyde olduğu buluşmaya Genç Kızılay Nevşehir gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi. Konuşmalar ve oryantasyon programlarıyla toplantı iki saat sürdü.

Programa Genç Kızılay Genel Merkez Bölge Başkanı Serkan Aktaş, Genç Kızılay Nevşehir İl Başkanı Şeyma Altundal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı aynı zamanda Genç Kızılay Üniversite Danışman Hocası Doç Dr. Hasan Yavuzer, Kızılay Nevşehir kadın yöneticileri ile Nevşehir’deki lise ve üniversite teşkilatlarına mensup 160 gönüllü katıldı.

Program karşılıklı soru-cevap akışıyla sürerken, video içerikleri ve slaytlarla zenginleştirilmiş görsellerle Kızılay’ın tarihçesi anlatıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, göreve başladıkları günden itibaren geçen 3 yıllık sürede yaptıkları faaliyetler ve gönüllü kazanımında kat edilen mesafeden bahsetti. Nevşehir genelindeki binlerce gönüllüyle gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Civelek; "Yeryüzünün en kıymetli hareketi olan gönüllülükten, bu iyilik hareketinin temsilcisi olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Şube başkanlarının da gönüllü olarak hizmet ettiğini ifade eden Başkan Civelek; “Şubemizde gençlerimizin daha aktif olabilmeleri ve daha rahat çalışmaları için önce 2 bin metrekarelik yeni hizmet binamıza taşındık. Şimdi de Gönüllü Merkezimizin inşaat çalışmalarının çok yakında bitecek olmasıyla onlara daha güzel bir alan bırakacağız. Ayrıca havaların soğumasıyla beraber üniversiteli gençlerimize her Pazartesi ve Cuma ikram aracıyla çorba ile sıcak süt ikram edeceğiz. Çalışmalarımızda daima gençlerimizi ön planda tutuyoruz.” dedi.

Gönüllüğün insanları bir araya getiren bir takım oyunu olduğunu vurgulayan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Kızılaycı olduğunuzda hayata pozitif bakmayı öğreniyorsunuz. Burada ne eksik sorusu yerine elimdeki malzemelerden ne çıkarabilirim demeye başlıyorsunuz. Hayata kötümser bakmak yerine daha pozitif düşünüp değiştirebiliriz. Çünkü bu dünyada bir ormanda bir kelebek kanadını çırpsa ona en uzak coğrafyadaki yaprak oynuyor. Her şeyin birbiriyle ilişkisi var. Bardağın dolu tarafına bakmak durumundayız. Bizim mottomuz son insan ıstırabını dindirene kadar faaliyetlerimize devam etmek.” dedi.