Çevreyi korumak, doğaya atık bırakmamak için plastik kullanmak yerine portakal kabuklarından yemlikler yapan gönüllü ekip, Nevşehir merkezde parklar başta olmak üzere 120 noktaya yemliklerden bıraktı.

Geçmiş günlerde iklim krizine ve İklim değişikliğine farkındalık yaratmak adına Genç Kızılay Nevşehir bünyesinde ‘iklim değişikliği birimi’ kuran teşkilat, çevreyi korumak, geri dönüşümün önemini anlatmak adına ilk faaliyetinde çevreye doğa dostu yemlikler asmış oldu.

Toplamda 25 gönüllünün katıldığı dağıtımlar kış boyunca Nevşehir’in bir çok noktasında sürecek.

Genç Kızılay Nevşehir İl Başkanı Şeyma Altundal yaptığı açıklamada; “Genç Kızılay Nevşehir olarak gönüllülerimizle beraber insani yardım çalışmalarımızın yanı sıra proaktif olarak ülkemizin geleceği adına görev alıyoruz. Biliyoruz ki son dönemde dünyamız iklim değişikliği ve iklim kriziyle mücadele etmekte ve yine biliyoruz ki bulunduğumuz dönemde bir çok meteorolojik afette iklim değişikliği sebebiyle meydana gelmekte bizde bundan sebep çevremiz başta olmak üzere şehrimizde çevreyi korumak adına farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Plastik kullanımını azaltıp şubemizde ve teşkilatımızda ‘karbon nötr’ olmayı planlıyoruz. Yine aynı şekilde iklim değişikliğinde büyük etkisi olması sebebiyle israfı önlemek adına bilinçlendirme ve saha çalışmalarımıza ara vermiyoruz. Çevreyi korumak adına portakal kabuklarından yemlikler yapıp astık. Portakal kabukları yere düştüğünde dahi gübre olarak toprağa karıştığı için doğaya da faydalı bir çalışma gerçekleştirdik aynı çalışmayı plastikle gerçekleştirmiş olsaydık doğada 400 yıl boyunca kaybolmayan bir maddeyle iyi niyet taşısak dahi zarar vermiş olacaktık.” dedi.

Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek de; “‘Yaz kış, gece gündüz, hafta içi –hafta sonu demeden gönüllülerimizle faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekteyiz. Bu bağlamda da sokak canlılarını unutmayıp yemleri konusunda destek sağladık. Asırlar öncesinden Hz. Ömer (r.a.) ‘Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.’ sözüyle bizim inancımızda insana verilen değerin yanı sıra diğer canlıların da kıymeti harbiyesini çok anlamlı ve vurgulu biçimde ortaya koymuştur. Biz de kış koşullarının iyiden iyiye bastırdığı bu günlerde böyle bir anlayışı kurum olarak kendimize düstur edinerek ve Allah rızası için bu uygulamayı gerçekleştirdik. Bu çalışmada emeği geçen tüm Genç Kızılay Gönüllülerine teşekkür ederim.” dedi.