Göreme Belediyesi ve kasaba esnafı Kemal Eren’in öncülüğünde, Murat Yavuz ve İbrahim Budak'ın desteğiyle bölgenin önemli bir ihtiyacını daha karşılamak üzere başlatılan profesyonel fotoğrafçılık eğitiminde Güzel Atlar Diyarı’nda eşsiz fotoğraflar çekmek için gençlere meslek edindirme kursları başlatıldı. Profesyonel fotoğrafçılık kursu bunlardan ilki olup bölgedeki ihtiyaçlara yönelik mesleki kurslar devam edecek.

Göreme Gençlik Birliği üyelerinden oluşan 14 gencin profesyonel fotoğrafçılık eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra beldedeki fotoğraf hizmetlerinde büyük bir fark yaratacak.

Göreme Belediyesi, hizmet alanında gençlere verilen bu eğitimde katkıda bulunan Göreme Aile ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Budak ve üyelerine, Atlantis Akademi Kurucusu Zehra Yaman’a ve gençlere profesyonel bir şekilde bilgi ve tecrübelerini aktaran fotoğraf sanatçısı Derya Yazar Atasever’e teşekkür ederek, bölgede “Önce İnsan” sloganıyla gençler ve bölge halkı için eğitime öncelik hizmetlerin devam edeceğini belirtti.