40 farklı ülkeden ve şehirlerin tanıtım stantlarının yer aldığı GastroFest Fuarında Göreme Belediyesi büyük beğeni topladı. Göreme Belediyesi fuarda Belediye Başkanı Ömer Eren tarafından tanıtılırken Başkan Eren GastroFest oldukça verimli olduğunu, tarih, kültür ve gastronomi gezileri için Göreme adına olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Başkan Eren; “Göreme’nin bu tür fuarlara katılması oldukça önemli. Katıldığımız bu fuarda çok sayıda kişiler ile iletişim sağladık. Hem biz onları ziyaret ettik, hem onlar bizlere ziyarette bulundular. Önümüzdeki turizm sezonunun oldukça iyi bir noktaya geleceğini öngörüyoruz. Göreme tarihi, kültürü ve mutfağı ile ayrıca dinler ve kültürler bölgesinde yer almasından dolayı tüm ülkelerden insanların dikkatini çekiyor. Kapadokya’nın gezilebilir en büyük Göreme Açık Hava Müzesi ve vadileriyle Göreme sürekli gezginlerin uğrak noktası haline geldi" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sürpriz bir program hazırlayarak sabahın erken saatlerinde fıstık toplama hasadına katılan Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, yamaç paraşütlerin kullandığı motorlu hafif hava aracı olarak bilinen paramotordan “Kapadokya’nın Kalbi Göreme Belediyesinden Gaziantep’e sevgilerle” yazılı afiş açıldı. Sürpriz karşısında teşekkürlerini ileten Başkan Şahin, “Kardeş belediyemiz olan Göreme Belediyesi ile çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

Konserlerle devam edecek olan GastroFest Fuarı 15 Eylül Pazar akşamına kadar sürecek. Fuarda Göreme Belediye standında geleneksel hale gelen tanıtım materyallerinin dağıtımı devam edecek.