Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, GAGEV bünyesinde, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen, Gastroantep Uluslararası Gastronomi Festivaline Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in davetlisi olarak Göreme Belediyesi de katılım sağlayarak tüm yerli ve yabancı misafirler için stant açacak. Fuar 12-15 Eylül 2019 tarihleri arasında Festival Park ve Hayri Tütüncüler Parkında düzenlenecek.

Dünya’nın birçok yerinden ve UNESCO şehirlerinden ünlü ve yıldızlı şeflerin, gurme ve yemek yazarlarının, sektör profesyonelleri ile basının katılacağı festivalde; şef performansları, konferanslar, paneller, atölyeler, konser, yarışmalar, çocuk, sanat atölyeleri gibi etkinlikler yer alacak.

Ulusal ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçinin yer alacağı Gaziantep Gastrofest 2019 Fuarı'nda Kapadokya’nın başkenti Göreme de yerini alacak. Göreme tüm yönleriyle tanıtılacak. Göreme'nin tarihi ve turistik mekanlarından, işletmelerine kadar hemen hemen her şeyin yer alacağı fuara adeta tanıtım anlamında Göreme damgasını vuracak.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, yaptığı açıklamada; “Gaziantep Gastrofest 2019 fuarının Kapadokya için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, özellikle turizm ile ilgili güzel gelişmeler elde etmeyi planladığımız önemli fuarlarımızdan biri olacaktır. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin katılacağı fuara Göreme belediyesi olarak basın birimimizi görevlendirerek Gaziantep’te fuar alanında gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Bir bütün halinde katılmamız daha verimli olmamızı sağlayacaktır. Fuarlardaki birlik ve beraberliğin ana teması budur, diyerek tüm misafirlerimizi standımıza bekliyoruz” dedi.

Festivalin açılış korteji 12 Eylül 2019 tarihinde saat 17.00'da Kale Önünden (Keçihane Yokuşu) başlayacak, Gümrük Caddesi, Alaüddevle Sokak, Eski Saray Caddesi, Kunduracılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Gaziler Caddesinde devam edecek ve Balıklı Parkı’nda sona erecek. Kortej konserler ve stantların ikramlarıyla devam edecek.