Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca her Perşembe günü teravih namazı sonrası Göreme’nin tüm camilerinde şerbet dağıtımı yapılıyor. Cami çıkışlarındaki belediye görevlileri namaz sonrasında cemaate bardaklara doldurduğu şerbeti ikram ediyor. Şerbetten tatmak isteyen genç yaşlı onlarca kişi uzun kuyruklar oluştururken çocuklar da büyük ilgi gösteriyor.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren Osmanlı dönemindeki geleneklerden olan şerbetin daha çok 11 ayın sultanı Ramazan’a mahsus bir özellik olduğunu belirterek vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını kaydetti.

Başkan Eren, “Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Ramazanda camilerde kılınan teravih namazından sonra cemaatimize sunduğumuz şerbet ikramımız halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Ücretsiz olarak dağıttığımız gül suyu ve hakiki bal karışımıyla imal ettiğimiz Ramazan şerbetini her perşembe tüm camilerde dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu âdeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize geleneklerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.