Nevşehir-Uçhisar yolunun asfaltlanması projesi kapsamında kapatılan yol güzergahında bulunan su isale hattının sorunlu kısımlarında yenileme yapılıyor. Cezaevi mevkiinden bulunan kuyulardan Göreme´ye gelen hattın özellikle Uçhisar kısmında zaman zaman oluşan arızalar nedeniyle daha dayanıklı borularla hat sağlamlaştırılıyor.

Su hattının bazı yerlerde yapılacak olan asfalt ana yolun altından geçmesi nedeniyle menfezler yerleştirilerek, ileride oluşabilecek arızalarda yolun zarar görmesinin de önüne geçilmiş oldu.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yaptığı açıklamada; "Bin 450 metrelik bir hattın yenilenmesi konusunda sonuna gelmekteyiz. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz, Ramazan ayında bile çalışarak bir an önce altyapı çalışmalarını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Çalışma tamamlandığında beldemizde bulunan tüm turistik tesis, bina ev iş yerlerine verilen şebeke suyumuz yeni hattımızdan verilmiş olacak" dedi.

Özellikle turistik tesislerin çok fazla olmasından dolayı oluşan arızalarda sorun çözülene kadar geçen süre hizmetlerin aksamasına neden oluyordu. Yapılan çalışma ile bu durumunda önüne geçilerek daha kaliteli ve dayanıklı borular hatta yerleştiriliyor.