Nevşehir’de bir eczacı deposunda çalışan Bircan Çapacı, 2017 yılında kendisinin abonesi olduğu bir GSM operatöründen oğlu Batuhan Çapacı için içeriğinde dakika, SMS ve internet paketi bulunan yeni bir hat satın aldı.

Hattını bir süre kullanan Batuhan Çapacı, müşteri hizmetlerinden gelen telefon üzerine paketinin internet kotasını yükseltti ve 2 yıl taahhüdü onayladı.

Telefon görüşmesinin ardından GSM şirketinden gelen 83 yıllık taahhüt mesajıyla şaşkına dönen baba Bircan Çapacı, “Ömrüm bitecek ama taahhüdüm bitmeyecek.” dedi.

Başından geçenleri anlatan baba Çapacı, “Türk Telekom müşteri hizmetleri bizi aradı. Kullandığımız hattın internet paketini belirli bir miktar karşılığında yükseltebileceklerini söylediler. Biz de kabul ettik. 2 yıllık taahhüdümüzü aldılar. Gelen mesajda 2 yıllık taahhüt yerine 2100 yılına kadar taahhüt yapmışlar.” dedi.

"Düzeltecek muhatap bulamadık"

Yanlışın düzeltilmesi için müşteri hizmetlerini aradıklarını ifade eden Çapacı, “Daha sonra durumun düzeltilmesi için müşteri hizmetlerini aradık ama karşımızda bir muhatap bulamadık. Telefon hattımız şu anda 2100 yılına kadar taahhütlü görünüyor. Bu şu anki nesilden sonra 3 kuşak daha gidecek bir taahhüt.” diye konuştu.

Gelen mesajla şaşkına döndüğünü aktaran Çapacı, “İlk önce inanamadık. Acaba geriye dönük 2010 olabilir mi diye iyice inceledik ama 2100 yazdığını gördük. 83 yıllık bir taahhüt aldılar bizden. 2100 yılına kadar bu hattı bu bedelle kullanacağız sanırım. Ömür bitecek taahhüt bitmeyecek.” ifadelerini kullandı.