Toplantı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´ın Başkanlığında Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İlçe Kaymakamları, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´ın başkanlığında “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” projesi kapsamında alınacak tedbirler ve yapılacak planlamalar ile ilgili konularda toplantı gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş konuşmasında; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin güzel bir eğitim alabilmeleri için devlet olarak bizler başta olmak üzere herkes elinden gelen gayreti göstermelidir.

Öğrenci, öğretmen ve tüm eğitimcilerimizin huzur ve güvenliği için okulların, eğitim kurumlarımızın yakın çevresinde sistematik bir şekilde güvenlik önlemleri alınacak.

Gerektiğinde velilerimizin ve vatandaşlarımız da emniyet güçleri ile işbirliği halinde olması toplumsal huzur ve güvenliğimize büyük oranda katkı sağlayacaktır” dedi.

Daha sonra toplantı Nevşehir Merkez ve İlçelerindeki güvenlik ve asayiş konularında değerlendirmelerde bulunularak alınması gereken tedbirler görüşüldü.