Yarışmaya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Jüri Üyeleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmaya; Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Aksaray, Sivas ve Yozgat İl birincileri Hafız Erkekler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya yarışmanın Jüri Başkanlığını yaparken, Komisyon Üyeliklerini ise İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Çelebi yaptı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde Hafızlık Bölge Yarışması’nın düzenlendiğini belirterek, yarışmanın kuralları hakkında bilgiler verdi.

Yarışmacılar kura ile okuma sırasını belirledikten sonra, okuyuşlarını gerçekleştirdiler.

Puanların açıklanmasının ardından yarışmada birinci olan Aksaray Merkez İmam Hüseyin Camii Müezzin-Kayyım Ekrem Uçar, Türkiye Finali Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini, Vali İlhami Aktaş’ın elinden aldılar.

Vali Aktaş, yarışmaya katılan tüm yarışmacıları tebrik ederek,  başarılarının devamını diledi ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.