Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğünce il ve ilçe birincilerinin katıldığı, Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmaları düzenlendi.

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kur’an Kursu öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında düzenlenen “Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” erkek din görevlilerine Nevşehir Merkez Hacı Bekir Kurt Camiinde, kadın din görevlilerine ise İl Müftülüğü toplantı salonunda komisyonlar marifetiyle gerçekleştirildi.

Hafızlık yarışmasında Ürgüp ilçesi Arpacızade Camii İmam Hatibi Nazım Karaverli birinci, erkek din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Hacıbektaş ilçesi Yenice Köyü Camii İmam Hatibi Bayram Özer birinci, kadın din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında ise Merkez Üftade Kur’an Kursu Öğreticisi Derya Batmaz birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere hediyeleri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftasında takdim edilecek.

İl birincileri önümüzdeki aylarda farklı illerde düzenlenecek olan Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışmalarına katılmaya hak kazandı.