2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında Ülke genelinde düzenlenen “Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün Başkanlığında,  NEVÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar ve Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Akif Çelik’in komisyonda yer aldığı yarışma, Nevşehir Merkez Rasim Uzer Camiinde gerçekleşti.

Hafızlık yarışmasına; Nevşehir Merkez Fatih I. Camii İmam-Hatibi Mustafa Toprak, Hacıbektaş İlçesi Belbarak Köyü Camii İmam Hatibi Yunus Emre Yıldırım ve Ürgüp İlçesi Cemil Köyü Necippaşa Camii İmam Hatibi Nazım Karaverli katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına Nevşehir Merkez Nar Eyyup Sultan Camii İmam Hatibi Übeydullah Ayhan, Avanos İlçesi Karacauşağı Köyü Camii İmam Hatibi Mustafa Gökçen, Hacıbektaş İlçesi Kisecik Köyü Karşı Mahalle Camii İmam Hatibi İsmail Kaya ve Ürgüp İlçesi Ağcaören Köyü Yeni Camii İmam Hatibi Emrah Nohutcu katıldı.

İl ve İlçe birincilerinin katıldığı, İl geneli birincilerinin seçiminin yapıldığı yarışmalarda İlimizi temsil edecek olan birinciler belli oldu.

Hafızlık yarışmasında Ürgüp İlçesi Cemil Köyü Necippaşa Camii İmam Hatibi Nazım Karaverli birinci olurken, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında ise Avanos İlçesi Karacauşağı Köyü Camii İmam Hatibi Mustafa Gökçen birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere hediyeleri 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftasında takdim edilecek.

23 Haziran 2019 tarihinde Yozgat’ta düzenlenecek olan Hafızlık ve 19 Haziran 2019 tarihinde Aksaray’da düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.