15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destanın yazıldığının altını çizen Başkan Mutlu, yazılan destanın tarihe altın harflerle kazındığını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlık bir çukura itmek isteyen hain FETÖ mensupları ve işbirlikçileri yüce Türk milletinin tokatını yemiştir. Demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve canını hiç düşünmeden tanklara siper eden vatandaşımız korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Tıpkı ülkemizi daha önce düşmanların elinden kurtardığımız ‘Kurtuluş Savaşı’ gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de dönüm noktası olmuştur. Adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden dirilişe yeniden yükselişe geçişinin en önemli kanıtıdır.

Aziz vatanımızın bir karış toprağı için bile ellerini ovuşturanlar, tarih boyunca sayısız destana imza atmış, vatan toprağını namusu saymış Türk milletinden hak ettiği karşılığı misliyle almıştır. 15 Temmuz da Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destan, yeniden doğuş olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Darbeye direnerek, bu uğurda hakka yürüyen şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor kıymetli gazilerimize de minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını niyaz ediyorum. ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikayesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.