Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret edenlere açtığı tazminat davalarından kazandığı gelirlerin 2 bin 500 kişiye Nevşehir Belediyespor maçı öncesi kavurma ve ayran dağıttı.

Gazi Stadyumu önündeki etkinliğe taraftarlar, öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Başkan Arı, “Eleştiri seviyesini hakaret seviyesine taşıyan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Onlar olmasaydı bugün kardeşlerimizle birlikte kavurma yiyemezdik.” dedi.

Arı, açtığı tazminat davalarından bugüne kadar 60 bin liradan fazla tazminat kazandığını, elde ettiği tazminat parasıyla vatandaşa ikramda bulunmaya devam edeceğini belirtti.

Şahsına yönelik hakaret ve iftiraların ardından açtığı 15 ayrı tazminat davasının da sürdüğünü dile getiren Arı, şöyle konuştu:

“Şahsımızın elde ettiği tazminatları kamu görevi ifa ettiğimiz için kamuyla paylaşmamız lazım. Bizim hakkımız olsa da bu hakkı hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Eleştirilerini hakarete taşıyanlar devam etsin hiç önemli değil. Biz de bir gün lahmacun yeriz, ertesi gün kavurma yeriz. Bazen öğrencilerimize burs olarak dağıtıyoruz, kitap hediye ediyoruz. Bunlara devam edeceğiz. İlişkilerimizde insanları rencide etmemek önemli. Biz de gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya gayret ediyoruz. Elbette hatalarımız olabilir. Var olan sıkıntıları doğru şekilde ifade etmek en doğrusudur. Ama hakareti de tercih eden oluyor, onlar da tazminat olarak cezasını alıyor. Hatasını fark edip özür dileyen kardeşlerimiz oluyor biz de affediyoruz. Dün avukata sordum. Son rakamları bilmiyorum herhalde 60 bin lirayı geçti. 15 civarında daha sağlam para gelecek tazminat davalarımız var.”

Başkan Arı, daha önce de kazandığı tazminatla sıra gecesi düzenleyerek vatandaşlara çiğköfte ikram etmişti.