Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri, Halep´te sivilleri hedef alan saldırıları protesto etti.

Yerleşke girişinde toplanan öğrenciler, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" şeklinde slogan attı.

Ellerinde, "Halep yanıyor, kardeşlerimizin yanındayız" yazılı pankart ile Suriye´de yaşanan dramı anlatan çeşitli afişler taşıyan öğrenciler adına açıklama yapan Abdussamed Akan, Halep´te insanlık tarihinin en kanlı katliamının yaşandığını, dünyanın ise buna seyirci kaldığını vurguladı.

Akan, bu acıya kayıtsız kalan Birleşmiş Milletler´in (BM) de bu suça ortak olduğunu ifade ederek, "Bugün Halep´te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlarından biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi ve emperyalist Rusya, hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir." dedi. 

Akan, Halep´te abluka altındaki 300 bin sivilin en temel ihtiyaçlarını karşılamalarının da imkansızlaştırıldığını kaydetti. 

Yaşanan dram karşısında toplumun sessiz kalmasına anlam veremediklerini dile getiren Akan, şöyle konuştu:

"Ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor. Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz.

Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar. Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkum edilmiş Halep´te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor." 

 

/images/haberler/resimler/2016-12/5/1729347980703.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/5/1730060038558.jpg