Gülbahçe parkında düzenlenen protesto gösterisinde basın açıklaması yapan Memur-Sen Nevşehir Temsilcisi Mustafa Özdemir, Halep´te yaşanan zulmün dünya kamuoyu tarafından görmezden gelindiğini belirterek, son yüzyılın en acı katliamlarına sessiz kalınmasına anlam vermekte güçlük çektiklerini dile getirdi.

Masum halkın üzerine bomba yağdırılan Suriye´deki ölümlere insanlığın istatistiki bir veri olarak baktığını savunan Özdemir, akan kanın durdurulması için derhal kararlar alınması gerektiğini vurguladı.

Özdemir, "Halep´te yaşanan zulme insanlık sessiz. Hergün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçmediği bozuk dünya düzeninde herkes bilmelidir ki, birgün insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Terörü üretenle, terörü bitireceğim diyen aynı ağızdır. Bu çarpık düzen birkaç emperyalist devletin, devamlılığını sağlamak amacındadır." diye konuştu.

İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel ise, Halep´e ulaştırılmak üzere ülke genelinde hareket edecek yardım konvoylarının hazırlandığını, bu kapsamda Nevşehir´den de gıda malzemelerinin taşıyacak kamyonların 15 Aralık Perşembe günü uğurlanacağını kaydetti. 

 

/images/haberler/resimler/2016-12/10/0928173717526.jpg