Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren batı kesimlerden başlayarak zamanla bölge genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi. Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin edilen sıcaklıkların, hafta boyunca devam edeceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada; “2022’nin ilk günlerinde yurdumuzu etkileyen yağışlı ve soğuk havanın, Batı Karadeniz’in kıyı kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış bırakarak yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz genelinde (Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat) ise batı kesimlerden başlayarak, zamanla bölgemiz genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artacağı (6- 10 derece), bu artışın hafta boyunca kademeli olarak devam edeceği öngörülmektedir.

Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı değerlendirilmektedir.” denildi.