Vali Aktaş, Sarıyazı Yol Kontrol Uygulama Noktasını ve Avanos yol güzergâhı Polis Uygulama Noktasını ziyaret ederek, yapılan uygulamalar, araç denetimleri ve çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Denetleme Defterlerini imzaladı ve Yol Güzergâhı Kontrol Noktası Cetvelini de doldurdu.

Yol güzergâhında yapılan uygulamalarda sürücülerle bir süre sohbet eden Vali Aktaş, sürücülerden gelen istek ve talepleri dinledi.

İçişleri Bakanlığı’nın Kurban Bayramı tatili süresince çocuklara yönelik ‘Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin’ sloganıyla “Kemerin Ses Getirsin” isimli ödüllü trafik güvenliği yarışması hakkında hem ailelere hem de çocuklara yarışmayla ilgili bilgi veren Vali İlhami Aktaş, broşür dağıttı.

Ayrıca; Emniyet kemeri dışında aşırı hız, uykusuz araç kullanmama gibi konularda da sürücüleri uyararak, trafik kurallarına uymalarını ve emniyet kemerini kullanmalarını istedi.

Denetlemenin ardından uygulama alanında bulunan,  emniyet güçleri ve amirlerinin yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik eden Vali Aktaş, görevli polis memurları ile bir süre sohbet ederek, görevlerinde başarılar diledi.