Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 50 projesi arasında yer alan ‘Hayvan Kasabası Geçici Hayvan Bakımevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Başkan Arı, şehirdeki en büyük sorunlardan bir tanesinin sokaktaki başıboş hayvanlar olduğunu söyledi.

Sorunun iki taraflı olduğunu kaydeden Arı, “bir taraftan vatandaşımız mağduriyetini ifade ediyor, diğer taraftan da hayvanlarımız şefkate ve merhamete ihtiyaç duyuyor. Vatandaşlardan hayvanlar konusunda çok sayıda şikayet aldık. Şimdi temelini attığımız Hayvan Kasabası ile birlikte sadece şehir merkezimizde değil, Nevşehir sınırları içerisindeki bütün hayvanlarımızın şefkatli bir ortama bakımını yapacağız. Biz sadece insanlara değil, bütün canlılara şefkat ve merhamet gösterilmesi gereken ve bunu bize telkin eden bir dinin mensubuyuz. Biz her türlü canlının şefkatli ve merhametli bir ortamda hayatını devam ettirmesini temin etmek zorundayız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hayvan Kasabası’nın temeli Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı ve Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit tarafından atıldı.