İlk önce Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Trabzon Ticaret Borsası tarafından sektörle ilgili kuruluşların katkı ve destekleri ile uygulanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma” projesi kapsamında oluşturulan 63 örnek fındık bahçesinden Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi’nde “Ekonomik Fındık” hasadı törenine katıldı.

Törende konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, fındığın Karadeniz için, ülke için, son derece önemli bir nimet olduğunu dile getirerek, “Türkiye'nin en stratejik tarım ürünlerinin başında geliyor. Hiçbir ithal girdisi yok, tamamen yerli ve milli. İhracat gelirinin tümü, ülkemizde kaldığından ayrıca çok değerli. Tek başına tarımsal ihracatının yüzde 10'nu gerçekleştiriyor. 600 bin aileye ekmek oluyor. Toprağı koruyor, güzelleştiriyor. O yüzden fındık hakikaten Karadeniz'e bereket getiren bir ürün. Allah’ın bizlere bahşettiği bu nimetin değerini bilmeli, korumalı ve geliştirmeliyiz. Şu an yaklaşık 110 ülkeye fındık ihraç ediyoruz. Ama ihracatın ancak yüzde 40’ı işlenmiş fındık şeklinde. Bunu artırdığımız takdirde, inşallah çok daha büyük bereketini hep beraber göreceğiz. Bunun için önce fındığın kalitesini artırmak lazım. İşte Trabzon Ticaret Borsamız, bunu yapıyor” diye konuştu.

Hasat töreninin ardından, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Vali Ustaoğlu’na TOBB tarafından bastırılan Dede Korkut Kitabı hediye etti.

Son olarak da, Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Trabzon Atatürk Köşkü’ne ziyarette bulundu.