T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından yapılması planlanan Kayseri-Nevşehir- Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi ile ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu ve kabul edildi.

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda 30 Mayıs tarihinde on gün halkın görüşüne açıldı.

4 kesimden oluşan ve toplam uzunluğu 607+566. 37 km olan projede değişikliğe gidildi. Tünel, köprü ve viyadük sayıları artırıldı. Son şekli verilen projede 66 tünel, 62 köprü, 24 viyadük, 102 üst geçit, 391 alt geçit, 5 istasyon ve 8 adet siding yapılması planlandı.

Proje güzergahında Antalya, Seydişehir, Konya, Aksaray ve Avanos olmak üzere 5 noktada şantiye alanı belirlendi. Kayseri-Nevşehir- Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi 4 kesim halinde ihale edildi. Proje kesimleri; Manavgat-Seydişehir (Seydişehir- Antalya) kesimi, Konya-Seydişehir kesimi, Konya-Aksaray kesimi, Aksaray-Kayseri kesimi.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi’nin maliyeti ise şöyle; Manavgat-Seydişehir (Seydişehir-Antalya) kesimi: 3 milyar 654 milyon 543 bin 600 TL. Konya-Seydişehir kesimi: 1 milyar 678 milyon 792 bin 500 TL. Konya-Aksaray kesimi: 1 milyar 160 milyon 667 bin TL. Konya yük hattı: 305 milyon 625 bin TL. Aksaray-Kayseri kesimi: 2 milyar 941 milyon 938 bin TL ve toplam: 9 milyar 741 milyon 567 bin TL.

Hızlı Tren Projesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesinin talepleri doğrultusunda Yukarıkocayatak Mahallesi’nde ileride yük taşımacılığına hizmet vermesi amacıyla ‘Yukarıkocayatak Hal Sahasının’ yanında 1 adet siding planlandı. Yine Antalya Büyükşehir Belediyesinin talepleri doğrultusunda Antalya İstasyonu’nun yeri ‘Perge Fuar Kongre Merkezi’ içerisinde teşkil edildi.