Günümüz koşullarında son derece hızlı bir şekilde devam eden inşa çalışmalarının tamamlanması ile Nevşehir?in yeni ve son derece modern bir kamu hizmet binasına daha kavuşacağına dikkat çeken TÜİK Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş,

yeni hizmet binasında akıllı eğitim sınıflarının yanında konferans salonu ve sosyal donatıların da yer alacağını belirtti.

Bu binanın yapımında Nevşehir Belediyesinin arsa tahsisinin büyük bir önem taşıdığını ve bu nedeninle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver?e teşekkür ettiklerini dile getiren TÜİK Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş,

?Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Nevşehir Bölge Müdürlüğüne; Nevşehir Belediye Başkanlığınca tahsis edilen Camicedit Mahallesinde bulunan 2.790,03 m2 arsaya, 9.753 m2 kapalı inşaat alanına sahip Hizmet Binası, Kurumsal Bilgi İşlem Yedekleme Merkezi,

Toplantı Salonları, Konferans Salonları, Eğitim Merkezi vb. hizmetleri içerecek şekilde TOKİ tarafından resmi hizmet binalarının yapımına 2013 yılında başlanmış olup, hizmet binasının kaba inşaatı tamamlanmış ve ince işlerine ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

Kurumumuzun Ankara merkezden sonra ikinci en büyük hizmet binası olma özelliğine sahip olacaktır. Ayrıca, Kurumca yapılacak olan toplantı ve eğitimler için bir üs olma niteliğini de taşıyacak. Bina 7 katlı ve üçlü bir kompleks olacaktır.

Bir katı bodrum ve toprak altında (otopark, sığınak, vb.) olacak ve diğer katlar toprak üstü olmak üzere altı kat olacak.

A blokta; Çalışma ofisleri, Toplantı salonları, Kurumsal Bilgi İşlem Yedekleme Sistemi.

B blokta; Konferans Salonu (250 kişi), Akıllı Eğitim Sınıfları ( 3 adet), Yemekhane, C blokta ise; Sosyal Tesisler oluşacak ve ayrıca 2014 yılında tamamlanması planlandı.

Bina tamamlandıktan sonra, bina içi her türlü tefrişat ve diğer donatılar Kurumumuzca ayrıca yapılacak? dedi.