Göreme İlk ve Orta Okulu bahçesinde hazırlanan etkinlikle çocuklar yaptıkları birbirinden eğlenceli gösterililerle vatandaşların beğenisini kazandı.

İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan programlar Göreme İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden renkli gösterilerle devam etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil programda yaptığı konuşmada, ?23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin, milletin sadece Kurtuluş Mücadelesi`nde değil, o mücadelenin hemen ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti`nin ve çağdaş uygarlık yolculuğunun da en önemli kilometre taşlarından birisidir.

Çağdaş medeniyet hedefine giden yol, ulusun egemenliğinden geçiyor. Türkiye`nin kendi kendisini yönetebilmesi için 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarınca atılan adımın, çağdaş uygarlığa ulaşabilme yolunda kaderimizi değiştirerek, yeryüzündeki en güzel idare, milli iradenin tecelli ettiği idaredir. 23 Nisan`ın çocuklara armağan edilmesinin ayrı bir anlamı vardır.

Yarın bizleri yönetecek olan çocuklarımızın, birbirlerini sevmelerini ve bütün dünya çocukları ile kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirerek büyümelerini istiyoruz.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bildiren Mustafa Kemal Atatürk`ün, milletin karakterine en uygun ve medeniyetler yarışında en öne taşıyacak rejimin temellerini atarken, geleceğin de çocukların ellerinde şekilleneceğini asla unutmamıştır.

23 Nisan Bayramı`nın özellikle çocuklara armağan edilmesi ve bu coşkulu bayramı dünya çocukları ile de paylaşma düşüncesi milletimizin asil duygularının ve dostluk, kardeşlik anlayışının en güzel yansımalarındandır.

Ulusal egemenliğin, demokrasinin güçlü turizm ile bütünleştiğinde daha da anlam kazanacağı inancındayız. Bu inançla, kasabamızı 2023 yılında ülkemizin en büyük ilk turizm listesine sokabilme gayretiyle var gücümüzle çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi hislerimle kutlarım? dedi.

Cingil?den öğrencilere satranç sürprizi; Program sonunda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme İlk ve Orta Okulu öğrencilerine satranç takımı hediye etti. 

Cingil, hediye ettiği satrançlarla öğrencilerin kendi aralarında turnuva düzenlemelerini ve turnuva sonunda birinci olacak öğrenciye de notebook bilgisayar hediye edeceğini söyledi. Haber: Erdal KESİCİ