Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Haksız yere görevden alınan okul ve kurum müdürlerimiz ile sürdürdüğümüz mücadelede yargının bizleri ikinci kez haklı bulması kaçacak yer kalmadı ile sonuçlanmakta. Bilindiği üzere  üyelerimiz adına gittiğimiz ilk yargı sonucunda görevden alınan okul ve kurum müdürlerimizin değerlendirilmesinin haksız olduğu sonucu cevap olarak gelmiş olmasına karşın İdare ise  yeniden yaptığı değerlendirmede yine bildiğini okuyarak düşük puan ile okul ve kurum müdürlerimizi göreve döndürmemişti.

İkinci kez Bölge avukatlarımız aracılığı ile tekrar yargıya giden üyelerimiz, ikinci kez ve kesin sonuç olarak yeniden yargı tarafından haklı bulunarak  göreve döndürülmesi kararını almışlardır.

İkinci ve kesin sonuç olarak neticelenen Kayseri 2.İdare Mahkemesi " Dava konusu işlem nedeniyle davacının görevi ve görev yeri değişeceği, bu değişiklerin silisle halinde il düzeyinde diğer görev ve görev yeri belirlemelerini etkileyeceği, bununda eğitim hizmetlerinde aksamalara yol açabileceği dikkate alındığında dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği anlaşılmıştır.

Açıklanan nedenler hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 25577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede bugün Valilik Makamına resmi bir yazı yazarak adı geçen üyemizin görevden alındığı okula ivedilikle başlatılmasını talep ettik” denildi.