İnallı köyünde derme çatma bir evde 2 çocuğu ve eşiyle yaşayan yüzde 90 engelli raporu bulunan Orhan G'ye yardım elini uzatan İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi aileyi sıcak ve yeni bir yuvaya kavuşturdu.

Yaklaşık 45 bin lira maliyetle ev ve eşyaları yenilenen Orhan G. ailesinin İnallı’daki evlerinde hayır severlerin de desteği ile çelik çatı uygulaması, tüm odaların sıva ve boya işleri, kapıların değişimi, mutfak tezgahı yapımı, banyo ve tuvaletin yenilenmesi çalışmaları tamamlandıktan sonra ihtiyaç duyulan ev eşyaları da teslim edildi.

Yeni evlerine kavuşan Güçlü ailesi İHH ekiplerine teşekkür ederken, İHH gönüllüleri ise bir aileyi daha soğuk kış günlerinde sıcak bir yuvaya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadı.

İHH Nevşehir İYD Başkanı Baki Öncel, dernek olarak Nevşehir’deki çok sayıda yerli ve sığınmacı aileye yardım eli uzatmaya devam ettiklerini belirtti.

Nevşehir’de bugüne kadar yüzlerce yerli mağdur ailenin başta temel gıda ihtiyaçları olmak üzere, ev eşyası, eğitim gideri ve kış dönemlerinde yakacak ihtiyaçlarını gidermek için gayret gösterdiklerini kaydetti.

İHH’nın, başta Türkiye olmak üzere Osmanlı’dan miras kadim topraklardaki mazlum Müslümanlara ve dünya genelinde açlık ve çeşitli krizlerle başbaşa kalan insanlara yardım etmek için faaliyet yürüttüğünü aktaran Öncel, “Nerede bir mazlum varsa, onun yüzünü güldürmek ve hayr duasını alabilmek için gönüllülerimizle birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Bu faaliyetlerin başarıyla sürmesi için destek sunan tüm hayırseverlerimize aracılığınızla yeniden teşekkür ediyorum” diye konuştu.