Nevşehir İHH Kadın Kollarının başlattığı atkı, bere, yelek, hırka örüyor ve Suriye kamplarında kalan çocuklara gönderiyoruz proje faaliyeti kapsamında; Nevşehir İHH olarak "İyilik Isıtsın Diye" örgü kampanyası ile hazırlanan hediyelerin yerinde dağıtımını yapmak için ekipler ve gönüllüler ilk önce, Cilvegöz sınır kapısından geçiş yaparak, İHH Babaulhava lojistik merkezini ziyaret etti.

Ardından Sarmada bölgesinde İHH'nın iki yetimhanesini ziyaret ederek yetimhanelerde kalan yetim çocuklara, Nevşehir'den gönüllüler tarafından hazırlanan ve dağıtılmak için beraberinde götürdükleri el emeği örgüleri ve hediyelerin dağıtımını yaptıktan sonra; yetimlerle oyunlar oynayarak, yüzlerinde bir nebzede olsa tebessüme vesile olmak için gayret gösterdi.

İdlib'den yeni gelen ailelerin kaldığı acil yaşam çadır kentlerin ziyaretinden sonra, çadır kentlerde yaşayan ailelerin taşınacağı yaşam evlerinin yapımını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Yapılan gözlemler sonucu gerçekten çok zor şartlarda yaşayan ailelerin durumları incelenerek her şeye acil olarak ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettiler.

Ziyaret ve yardımların dağıtımı programına Nevşehir İHH yönetim kurulu üyesi, kadın kolları yönetimi ve üyeleri ile Genç İHH çalışanlar başkanı ve gönüllüler katıldı.