Nevşehir il merkezi, ilçeler ve köylerde pandemi sürecinde maddi sorun yaşayanlar başta olmak üzere, il genelindeki ihtiyaç sahibi binlerce kişiye yardım ulaştıran İHH gönüllüleri, Sudan, Etiyopya, Makedonya ve Suriye’de de mağdurlara gıda yardımında bulunuyor.

Hayırseverlerin destekleri ile mazlum Müslümanların imdadına yetişen ve Türkiye’nin yardımsever ruhunu gösteren İHH gönüllüleri, yıl boyunca olduğu gibi ramazan ayında da gece gündüz demeden başarılı çalışmalara imza atıyor.

Nevşehir’deki ihtiyaç sahiplerine sistematik şekilde gıda yardımında bulunan İHH, çok sayıda yoksul vatandaşın ihtiyaç duyduğu ev eşyalarını da kendilerine teslim etmeye devam ediyor.

İHH Nevşehir tarafından Gülbahçe önünde oluşturulan stantta, zekat, fitre ve sadakaları da makbuz karşılığı teslim alarak yoksul insanlara ulaştırmaya ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.

İHH Nevşehir İYD Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, hayırsever Nevşehir halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öncel, “Pandemi ile mücadele döneminde Nevşehir genelinde yaklaşık 10 bin vatandaşımıza destek sağladık. Ramazan ayında da Nevşehir’imiz başta olmak üzere ülke genlinde ve çeşitli mazlum coğrafyalarda yardım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Uğradığımız her ev ve gönlüne dokunduğumuz her kardeşimizden bol bol hayr dua alıyoruz. Çalışmalarımız hayırsever ve gönüllülerimizin destekleri ile aralıksız sürüyor.” dedi.