Yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle gıda sıkıntısı yaşanan Suriye´de en çok ihtiyaç duyulan gıda, ekmek. Suriye´nin iç bölgelerinde süren çatışma ve saldırılar yüzünden yaşadıkları bölgeleri terk edemeyen çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı sivillerin gıda ihtiyacının karşılanmasında ciddi sorun yaşanıyor.

Nevşehir Gülbahçe önünde yardımları kabul eden İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir koordinatörü Baki Öncül, K. Muşkara Haber muhabirine yaptığı açıklamada,  Suriye´de bir çok bölgede Suriye Türkmenlerinin gıda sıkıntısı yaşandığını, bunların başında, temel besin kaynağı olan ekmeğin geldiğini söyledi.

İç savaş yüzünden evden dahi çıkamayan Suriyeli siviller için birinci önceliğin ekmek olduğunu ifade eden Öncül, ülkenin bir çok bölgesinde saldırılarda fırınların hedef alındığını, kısıtlı imkanlarla üretim yapılan fırınlarda ise fiyatların arttığını kaydetti.

Öncül, Zor durumdaki Suriyelilere destek amacıyla aynı zamanda kış ayının da içinde bulunulduğu soğuk günlerde ekmek ve kışlık ihtiyaç yardımını artırdıklarını söyledi. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-11/13/1227008501076.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2015-11/13/1229070691015.jpg