İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara, Mısır`da İhvan`ın "terör örgütü" ilan edilmesiyle ilgili "Oradaki patlamaların hiç birini İhvan yapmadı. Orada gerçekleştirilen silahlı eylemlerin hiç birini İhvan gerçekleştirmedi. Maalesef bu bir uluslararası oyundur ve bu oyunun en çok oynandığı yerler Mısır, Suriye ve Türkiye`dir" dedi.

Nevşehir`e İHH İnsani Yardım Vakfı`nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasını tanıtmak için gelen İHH heyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti`nde basın toplantısı düzenledi. Heyet adına konuşan Mehmet Kara, Mısır`da Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın (İhvan) Bakanlar Kurulu tarafından "terör örgütü" ilan edilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünya üzerinde iyilerin ve iyilik peşinde olanların sürekli kötülüklere maruz bırakıldığını belirten Kara, "Bizim çalıştığımız bölgelerde maalesef karşılaştığımız en büyük problemlerden bir tanesi de iyilerin ve iyilik peşinde olan insanların sürekli kötülüklere maruz bırakılması. Şu an Mısır benzeri bir süreç ülkemizde de yaşanıyor.

İHH başta olmak üzere birçok yardım kuruluşuna bu tarz yakıştırmalar yapılıyor. Biliyoruz ki İHH ile ilgili de uluslararası bir çalışma var" dedi. Bu karalama çalışmalarının İsrail merkezli olduğunu savunan Kara, şunları kaydetti:

"Özellikle Mavi Marmara sonrası bu tarz çalışmanın bir terör örgütü olarak addedilerek ya da bir kaç terör örgütüyle birlikte çalıştığını iddia ederek bu tarz dosyaların hazırlandığını biliyoruz. Şu an İhvan`daki arkadaşlarımızın başına gelen de budur.

Oradaki hak sahibi insanlar, halktan yana, Haktan yana olan insanlar böyle bir gerekçeyle terörist ilan edildiler. Oradaki patlamaların hiç birini İhvan yapmadı, orada gerçekleşen silahlı eylemlerin hiç birini İhvan gerçekleştirmedi.
 
Maalesef bu bir uluslararası oyundur ve bu oyunun en çok oynandığı yerler Mısır, Suriye ve Türkiye`dir. Biz bu konuda tecrübeliyiz gerek halkımız gerek sivil toplum kuruluşları buna meydan vermeyecektir.

Ama maalesef Mısır böyle bir süreçten geçiyor. Onlar da bu süreci atlatıp Mısır halkı istediği yere gelecektir." Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ