Törene, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever hacı adaylarına yolculuk hakkında bilgiler verdi.

İl Müftü Yardımcısı Haksever, “Allah (C.C.) yolculuğunuzu hayırlı, uğurlu ve bereketli eylesin. Sizlere müjdeler olsun. Milyonlarca Müslüman arasında duaların kabul olduğu, günahların af olduğu Mübarek topraklara gitmek, karşılığı ancak Cennet olan hac ibadetini yapmak sizlere nasip oldu. Rabbim haccınızı mebrur, sa’yinizi meşkûr, amelinizi makbul, günahlarınızı mağfur eylesin. Dualarınızda bizleri de unutmayın” dedi ve kalabalık toplulukla birlikte tekbir ve telbiye getirdikten sonra coşkulu bir dua yaptı.

Duanın ardından, hacı adayları yakınlarıyla sevinç gözyaşları içerisinde vedalaşarak, Ankara Esenboğa Hava Limanına uğurlandı.

Nevşehir’ den Cidde’ye giden hacı adayları hac farizasını yerine getirdikten sonra, 16/09/2018 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

Böylelikle daha önce gidenlerle birlikte Nevşehir’den Kutsal Topraklara görevlilerle beraber 385 hacı adayı uğurlaması oldu.