Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında düzenlenen “İslam Tarihi Sohbetleri” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu tarafından verilen konferansa Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, KYK İl Müdürü Mehmet Sürücü ve öğrenciler katıldı.

Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ali Tel´in Kuran Tilaveti okumasıyla başlayan program, Ömer Döngeloğlu´nun Muharrem ayını ve İslamiyet´in varoluşundan bugüne Müslümanların çektiği zulümleri konu edinen sohbetiyle devam etti. Müslümanların Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Döngeloğlu, "Peygamber Efendimizin zamanından beri şer güçler, liderlere ve kutsal mabetlerimize her türlü zulmü yapmaktan geri durmamışlardır. Ümmet-i Muhammed´in üç evladı gibi olan Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Haram her gün çeşitli saldırılara uğramakta ve bunların içerisinden en zor durumda olan Mescid-i Aksa´dır.

Müslümanların bu durumu dert edinmesi ve daha duyarlı olması gerek" şeklinde konuştu. İslam Tarihi konulu sohbetinin Muharrem ayına denk gelmiş olmasının ayrıca güzel olduğuna değinen Döngeloğlu, "İmam Hüseyin´e, Kerbelâ Şehitlerine ve tüm zamanların şehitlerine çok dua edelim ve rahmet okuyalım" diyerek konferansını sonlandırdı.