Avanos'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Tören, Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerin anısına durulan iki dakikalık saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşımız ile son buldu. 

Daha sonra ilçe protokolünün, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımıyla, Belediye Toplantı Salonunda Şehit Polis Halil Gün Ortaokulunun hazırlamış olduğu 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi.

Ürgüp'te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program saat 08:45'te çelenk sunumu, 09.05'te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ardından 09.30'da Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Törene Kaymakam Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kavukluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, protokol üyeleri, daire müdürleri, belli sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Gülşehir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı 

Gülşehir ilçesinde Ulu önder Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma töreninin ardından Alparslan Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Anma Programı gerçekleştirildi Öğrencilerin okuduğu şiirler ve oratoryo gösterileri ile anlamlı bir bütün olan programa İlçe Kaymakamı Şeyma Polat, Belediye Başkan Fatih Çiftci, Cumhuriyet Savcısı İlker Aksoy ve ilçe protokolü, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Hacıbektaş'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yılında Hacıbektaş'ta sevgi, saygı ve rahmetle anıldı. 

Saat 09.05'te sirenlerin çalması ile başlayan Türk bayrağının göklere çekilerek yarıya indirildiği Cumhuriyet Meydanındaki tören, İstiklal Marşının okunmasıyla sona ermesinin ardından etkinlikler Hacıbektaş Kültür Merkezin de devam etti. 

Törene İlçe Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İlçe Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, İlçe Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Şentürk, İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Yalçın Ayrancıoğlu, tüm kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Derinkuyu’da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü için Derinkuyu ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Kaymakam Muhammed Yılmaz, kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve STK temsilcilerinin katıldığı tören Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kaymakam Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk töreninin ardından saat 09.05’te iki dakika boyunca siren çalınarak saygı duruşunda bulunuldu. Hükümet konağının önündeki tören İstiklal Marşı´nın okunmasıyla sona erdi. Program daha sonra Derinkuyu Hakkı Atamulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan çeşitli anma etkinlikleri ile sona erdi.

Acıgöl’de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 83. yıl dönümü nedeniyle Acıgöl’de anma programı gerçekleştirildi.

Anma programı Kaymakam Emine Karataş Yıldız, Belediye Başkanı Ercan Ertaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katılımıyla gerçekleştirildi.