Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İş Kurumu arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir’de faaliyet gösteren Fides Tekstil firması arasında imzalanan sözleşme ile 25 kişi meslek kazanıp istihdam edilmek üzere uygulamalı eğitime başladı.

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında (MEGİP) İl Çalışma Kurulu Üyeleri, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Yüksel ile Fides Tekstil firma yöneticisi Köksal Kırbıyık arasında imzalanan protokol kapsamında altı ay sürecek program dâhilinde katılımcıların en az %50’si istihdam edilecek.

Katılımcılara 6 ay boyunca günlük 61,65 TL ödeme ve Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından yapılacak. Katılımcılar Fides Tekstil atölyesinde kurs boyunca kalıp çıkarmaktan, ütülemeye, dikimden paketlemeye kadar hazır giyim üzerine teorik ve pratik eğitime tabi tutulacak.