Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği kapsamında açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Kursu başvuruları başladı. Başvurular 16.08.2019 tarihine kadar devam edecek.

Konu hakkında açıklama yapan Nevşehir İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata; “Başvuru sonrasında Uygulamalı Girişimcilik Kursu mülakatları 19.08.2019 tarihinde Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşecek olup yapılan mülakat neticesinde iş yeri açma fikirleri ve o işe yönelik yeterlilikleri komisyon tarafından değerlendirilerek kabul edilen proje sahipleri dört gün sürecek girişimcilik kursu ile belge almaya hak kazanacak ve İŞKUR Hibeleri ile KOSGEB kredilerinden yararlanma şansı bulacaklardır” dedi.

Barata; “Geçtiğimiz yıllarda düzenlemiş olduğumuz girişimcilik kurslarında birçok engelli ve eski hükümlü vatandaşımız İŞKUR’a projelerini sunmuş ve yeni girişimciler olarak kendi işlerinin patronu oldular. Bu kapsamda engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız farklı mesleklerde iş kurmak koşulu ile 50 bin TL’ye kadar hibe desteğinden yararlandılar. Bunun dışında da bu sertifikayı alan birçok vatandaşımız kendi işini kurarak kendiişlerinin patronu oldular. Temennimiz işgücü piyasası içerisinde artık gençlerimizin iş arayan değil, işveren gençler olmasını sağlamaktır” dedi.