20 Aralık 2016 Salı günü Nevşehir´e gelecek olan heyet, Çarşamba günü Ürgüp Perissia Otel´de gerçekleştirilecek olan Tecrübe Paylaşım Toplantısında bir araya gelecek.

25 ülkeden, Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Ahiler Kalkınma Ajansı´ndan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantı, Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Aktaş´ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Bölgedeki yatırım imkân ve uygulamalarının uluslararası düzeyde anlaşılmasını amaçlayan toplantıda, açılış konuşmalarını takiben üye ülke temsilcilerine yönelik “Türkiye´de Kalkınma Ajansları”, “Ahiler Kalkınma Ajansı”, “Yatırım Destek Ofisleri ve TR Bölgesi Yatırım Potansiyeli”, “Yatırım Ortamının İyileştirilmesinde Küresel Trendler” ve “Türkiye´de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalışmaları” başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek.

Sunumların ardından Nevşehir´de AHİKA tarafından desteklenen yatırım projelerinden iki başarılı proje ziyaret edilerek yerinde incelenecek.

Programının Perşembe günkü bölümü ise Kırşehir´de devam edecek. İlk olarak Türkiye´nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan PETLAS Kırşehir Tesisleri Ziyaret edilerek incelemelerde bulunulacak. Ardından Heyet; Kaman´da bulunan Japon Enstitüsü, Müze ve Botanik Parkı ziyaret edecek.

Heyet, 23 Aralık 2016 Cuma günü gerçekleştirilecek balon turunun ardından Kapadokya´dan ayrılacak.