İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Nevşehir´de 21 derslikli bir ilkokula adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Çalışkan, valilik, belediye ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ziyaretlerinin ardından Esentepe Mahallesi´ndeki 21 derslikli ilkokula kendi isminin verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Kendi hayatından örnek vererek, gayret eden herkesin başarılı olacağına dikkati çeken Çalışkan, Avanos´un Üçkuyu köyünde 10 çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak yetişip bugünlere geldiği söyledi.

15 Temmuz´da İstanbul´da yaşadıklarını da anlatan Çalışkan, şöyle konuştu: "15 Temmuz´u iki türlü hatırlıyorum. İlki darbe olması ki bu en kötü yanı. İyi yönü ise Türk milletinin dünyaya ders vermesi. Milletimizin gücünü, ferasetini, cesaretini hatırlıyorum. Bizler de o gün orada görevli olduğumuz için görevimizi yaptık. Allah bizi utandırmadı. Düşmanlarımızın hepsi şunu gördü ki Türk milleti ile baş edilemez. Bizimle oturup konuşabilirsiniz, sohbet edersiniz fakat bizimle savaşmayı biz hiç kimseye tavsiye etmiyoruz. O gün çakısı, bıçağı dahi olmayan insanlar tankın üzerine yürüdü. Bizim teşkilattan tankın, helikopterin arkasından tabanca ile koşanlar oldu. Bu şuydu: Vatan sevgisiydi, mukaddesat sevgisiydi. Şükürler olsun Allah bizleri utandırmadı. Bir daha böyle şeylerin olmamasını temenni ediyor, 15 Temmuz´u da asla unutmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum."

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de “bu milletin hatıralarında çok acı anılar var. O acı hatıraların hemen ardından hep büyük zaferler nasip oldu. Şimdi de bir kuşatma var. Bizi sıkıştırmaya çalıştıkları bu kuşatma yine Allah´ın izniyle zaferle neticelenecek” dedi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise, “milletler geleceğine bakmak zorunda ama hiçbir zaman da geçmişimizden soyutlanamayız, geçmişimizi bir yana bırakamayız. Geçmişteki kahramanlıklarımızla övüneceğiz ge geçmişteki hatalarımızdan da ders alacağız ki yarına güvenle bakabilelim” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü