15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbe karşıtı kahramanlardan biri olan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ismi,  Nevşehir’in Kaymaklı beldesine bağlı Özlüce köyünde oluşturulan hatıra ormanı ve köy içerisindeki bir caddeye verildi.

Köyde oluşturulan Dr. Mustafa Çalışkan Hatıra Ormanı ve Dr. Mustafa Çalışkan Caddesi için düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri ve köylüler katıldı.

Caddenin açılışında kurdeleyi kesen Çalışkan, kendisine çok anlamlı bir gün yaşatıldığını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalışkan’dan Arı’ya ziyaret

Çalışkan, daha sonra Arı’yı makamında ziyaret etti. Arı, Çalışkan ile bir süre baş başa görüştü.

Çalışkan’a Nevşehir Belediyesinin çeşitli projelerine ilişkin bilgiler veren Arı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan hain darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlıkla tüm Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran Çalışkan’ı Nevşehir Belediyesi’nde konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

İstanbul’da görev yapan birçok Nevşehirli bürokrat gibi Çalışkan’ın da başarılarıyla Nevşehirlilerin gurur kaynağı olduğunu ifade eden Arı, “İstanbul ziyaretlerimizde sürekli olarak görüştüğümüz değerli hemşerimiz Mustafa Çalışkan ile memleketinde bir araya gelmek, kendisini belediyemizde misafir etmek bizler için mutluluk verici. Yaklaşık 90 bin Nevşehirli hemşehrimizin yaşadığı İstanbul gibi dünyanın gözbebeği bir şehrimizde İl Emniyet Müdürlüğü yapan Sayın Çalışkan gibi İstanbul’da bulunan tüm bürokrat, akademisyen, iş insanlarımız ve hemşehrilerimiz ile sürekli görüşüyoruz. Onların şehrimiz için görüşlerine önem veriyor, istişarelerde bulunuyoruz” dedi.

Arı daha sonra ziyaretin anısına İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan’a çini bir tabak ve kaftan hediye etti.

Çalışkan’da Belediye Başkanı Arı’yı yeni görevinden dolayı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.