Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, İl Müdür Vekili Ekrem Şener, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, TÜİK yetkilileri,

ilçe müdürleri ile diğer ilgililer katıldı. Toplantıda, ilgili kurumlar arasında işbirliğinin ve koordinasyonun artırılması, tarım ve hayvancılık konularında derlenen verilerin değerlendirilmesi, kalitenin artırılması ile diğer konular üzerinde durulduğu kaydedildi.

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, tarım ve hayvancılık istatistiklerinde olduğu gibi TÜİK"in yapmış olduğu tüm çalışmaların Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun yürütüldüğünü, tarım istatistikleri konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için koordineli olarak çalıştıklarını ve 2014 yılında mevcut bilgiler ışığında bilgilendirme yapılarak İBS kapsamında çalışmaların her türlü kontrol ve analizi yapılmış olarak yürütüldüğünü belirtti.

İl Müdürü Vekili Ekrem Şener de, "Tarım İstatistikleri kapsamına müdürlük personelimiz üzerine düşen görevi aksatmadan yerine getirmektedir. 

İBS kapsamında görevli olan personelimiz verileri zamanlı olarak sisteme girmeleri konusunda da gerekli hassasiyeti göstererek, İBS il ve ilçe sorumlusu personeller TÜİK yetkilileri ile koordineli çalışmaya devam etmektedirler" dedi.

Toplantı, TÜİK yetkililerince İBS hakkında sunum yapılarak karşılıklı görüş ve önerilerin ardından son buldu. Haber: Ali ÇAMUR